Prins Alfredo XXII en zijn Mijnheer de Adjudant

Han van Roozendaal nieuwe Prins Alfredo XXII

Tijdens de goedbezochte Prinsenreceptie op zondag 7 januari is Han van Roozendaal geïnstalleerd als Prins Alfredo XXII. Samen met zijn nieuwe Adjudant Raoul den Boer. Zij volgen daarmee Ronald Stolk (Prins Alfredo XXI) en Bart Raymakers (Adjudant) op. Deze nieuwste telg van de dynastie der Alfredo’s is gevonden in Gorssel. De komende weken zullen zij samen met het Gevolg Dommelbaorzedurp beter leren kennen en kennismaken met alle Baorzen, Baorzinnen en clubkes.

Ondanks dat de nieuwe Prins en Adjudant nog relatief onbekend zijn met carnaval in Dommelbaorzedurp, hebben ze wel volop ervaring. Han (57) zit vanaf 2016 in de Raad van XI van de Gorsselnarren en is de laatste twee jaar tevens penningmeester van deze carnavalsvereniging geweest. Hij komt uit een echte Alfredo-familie, want zijn vader Willem van Roozendaal was van 1976-1979 Prins Alfredo VII in Dommelbaorzedurp. Dat sluit mooi aan bij het thema van 2024: ‘Ge bent d’r veur in de wieg gelegd’. Adjudant Raoul (54) was prins in Gorssel in 2011-2012 en is lid geweest van de Prinsengarde. Tegenwoordig woont Raoul in Zaanstad.

Tijdens de Prinsenreceptie werd ook afscheid genomen van diverse leden van Prins en Gevolg. Naast Prins en Adjudant, namen ook Veldwachter Harry van Gemert, Burgermoejer Susanne Wiersma en diverse leden van de Raad afscheid. Eervolle vermelding verdient Adjudant Bart Raymakers die al vanaf 2008 actief is bij Prins en Gevolg. Eerst een paar jaar als Hofnar en vanaf 2014 als Mijnheer de Adjudant voor vijf verschillende Alfredo’s.