CARNAVAL 2024 GAAT DOOR!

Komend jaar gaat carnaval in Dommelbaorzedurp gewoon door. Clubkes, JJ en interim-bestuur hebben gezamenlijk een programma voor januari en het Feest der Feesten zelf opgezet. De laatste maanden waren er vraagtekens of carnaval in Vught nog wel doorging. Het antwoord is eenduidig: jazeker! Er is een nieuwe prins, een nieuw jaarembleem* en volop activiteiten. Carnavalsvierders kunnen dus aansluiten en meefeesten.

Vol programma in aanloop naar carnaval
Begin november werd het carnavalsseizoen al afgetrapt met een gezellige Deun en Dender. Op 16 december zal Danmârzo nog de Oliebollenblaos organiseren. Het nieuwe jaar begint met de bekendmaking en inauguratie van de nieuwe prins tijdens de Prinsenreceptie op zondag 7 januari in JJC Elzenburg. De weekenden daarna zullen gevuld zijn door concerten van Net Zat (14 januari) en de Knolderapen (21 januari), een gezellige kindermiddag en blaaskapellenfestival tijdens De Keinder Deinderen Deur (28 januari), de carnavalspubquiz van de Kaoter is veur Laoter (3 februari) en het KeinderKupkesFestival (4 februari). Er komen in 2024 ook een aantal evenementen te vervallen, omdat deze niet meer georganiseerd kunnen worden. Zo komt er geen Dommeldurper uit en is er geen Kletsavond, Carnavalsmis of Grote Optocht.

Vier dagen op pad tijdens carnaval
De vier carnavalsdagen zijn ook gevuld. Op zaterdag 10 februari wordt gestart met een Prinsenbrunch en de intocht van Prins Alfredo XXII en jeugdprinses Lize, gevolgd door verschillende blaaskappellen in Prinsenhof De Speeldoos. Ook vindt het Straatcarnaval plaats bij ’t Geveltje. Op zondag wordt gestart met het Danmârzo ontbijt en is ’s middags de kroegentocht van De Kaoter is veur Laoter. Op maandag organiseert Deesjavu een blaaskapellenfestival bij ’t Klavertje. En op dinsdag is de Kinderoptocht bij de JJ. Daarnaast is er in de JJ elke middag een feestmiddag met verschillende artiesten en ’s avonds jeugdcarnaval. In Prinsenhof De Speeldoos is elke avond clubkesavond met verschillende bezoekende blaaskapellen. Op dinsdagavond zal carnaval traditioneel worden afgesloten met de begrafenis van Brordus en Brorda. 

Minder protocol, meer muziek en gezelligheid
Het interim-bestuur maakt ook een begin met de uitkomsten van de eerdere enquête en discussieavond over de toekomst van carnaval. Zo worden protocollaire handelingen en speeches ingekort en is er meer ruimte voor muziek en gezelligheid. Kom dus ook in 2024 carnaval vieren in Dommelbaorzedurp!

*Het jaarembleem is vanaf 10 januari te koop, de verkoopadressen zullen vooraf bekendgemaakt worden via social media en website.