Brabant Stoet door Bergen op Zoom een groot succes !

Vanuit tientallen dorpen en steden in binnen- en buitenland kwamen duizenden mensen naar Bergen op Zoom. Daar trok zondagmiddag de 'grootste stoet ooit' door de straten: de zogenoemde Brabant Stoet. Toeschouwers genoten en vonden het een zeer geslaagd initiatief.

Het was een bonte verzameling van deelnemers. Reuzenpoppen, gildes, vaandeldragers, een schaapsherder, hondenkarren, maar ook kanonnen en carnavalswagens. Ook Dommelbaorzedurp had zich via een verzoek van de Brabantse Carnavals Federatie (BCF) hiervoor ingeschreven. De Brabant Stoet trok onder een heerlijk september-zonnetje door de Bergse binnenstad. De 2500 deelnemers liepen, reden of dansten een route van ruim drie kilometer.  

Omroep Brabant was er ook bij. Zo is de stoet live uitgezonden. Die is op de website van omroep Brabant nog eens terug te zien. Onze eigen fotograven maakten deze dag ook vele prachtige plaatjes. Die kunt u zien onder het tabje foto’s / kiekjes seizoen 2018-2019/ Brabantstoet. Daarnaast maakten fotografen van Omroep Brabant een fotoserie van de Brabant Stoet. Die foto's kun je hier bekijken.