Voordracht Carnaval in Dommelbaorzedurp

In Dommelbaorzedurp vinden we het heel belangrijk dat de jeugd zo vroeg mogelijk betrokken wordt bij de carnaval om zo deze oeroude Brabantse traditie door te kunnen geven. Om deze reden wordt er door de stichting Jeugd en Jongerencarnaval (JJ) ook al sinds 1966 een Jeugdprinsengroep geformeerd. Deze groep enthousiaste kinderen met haar residentie in Elzenburg, trekt de hele carnaval door het durp en gaat op bezoek bij verscheidene instellingen in het kielzog van de grote Prinsengroep. De Evenementencommissie van Dommelbaorzedurp en de JJ organiseren elk jaar ook een liedjeswedstrijd, genaamd Deun en Deinder veur de Keinder, en een Kinderoptocht in het centrum van Vught. Hieraan doen elk jaar veel scholen en buurtkinderen mee.

Om de kinderen en de leerkrachten wat beter wegwijs en enthousiast te maken in de tradities en de geschiedenis van Dommelbaorzedurp, is het mogelijk enkele prominente Dommelbaorzedurpers een keer uit te nodigen op school om een voordracht te houden over carnaval. Zij zullen dan in vol ornaat en met allerlei echte carnavalsattributen een tot twee uur langskomen op school om een mooie presentatie te geven en alle vragen te beantwoorden van de kinderen en de leerkrachten.

Een dergelijke spreekbeurt is voornamelijk gericht op de bovenbouw, maar kan ook voor de onderbouw of een specifieke groep gehouden worden. Voor meer informatie over deze spreekbeurt, de jeugdprinsengroep of de evenementen kunt u contact opnemen met het secretariaat van Dommelbaorzedurp via secretariaat.dbd@gmail.com.