Aanmelden Deun en Deinder veur d'n Keinder

Het is alweer bijna Carnaval! In Dommelbaorzedurp wordt dat voor de kinderen altijd gestart met het evenement: Deun en Deinder veur de Keinder. Dit evenement zal plaatsvinden op zondag 9 februari 2020 in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, Brabantlaan 1 in Vught.

12.30 uur - zaal open
13.00 uur - loting (hierbij zullen alle deelnemers aanwezig zijn)
13.11 uur - aanvang
17.00 uur - einde middag

 

De opzet van het evenement is tweeledig:

  1. Scholen en verenigingen/groepen van Vught, Cromvoirt en Helvoirt worden uitgenodigd om mee te doen aan de verkiezing van het Deun en Deinder veur de Keinder carnavalslied 2020. Uiteraard mogen meerdere groepen van dezelfde basisscholen of verenigingen meedoen. Hierbij wordt een zelfbedachte tekst op een nieuwe of een bestaande melodie gezongen. De deelnemers kunnen live muzikaal worden ondersteund door een carnavalsclub, maar er mag ook worden meegezongen met een melodie vanaf een cd.
  2. Daarnaast is er de verkiezing van ‘Dommelbaorzedurp hèt talènt’ 2020. Graag willen wij alle kleine Baorzen, Kneuters en Keiespellers de mogelijkheid geven om te schitteren op een podium (alleen of samen met vriendjes/vriendinnetjes) en om zich voor even wereldberoemd te voelen. Dat optreden kan bestaan uit het playbacken van een liedje, het doen van een dansje of het laten zien van een goochelact, maar het kan ook totaal iets anders zijn. Alles mag om er een leuke en gezellige middag van te maken.

We hebben die middag dus twee categorieën, met in iedere categorie een winnaar.

Een onafhankelijke jury zal presentatie, originaliteit en muzikaliteit beoordelen. De winnaar van de scholen/groepen mag op het einde van de middag het lied nogmaals ten gehore brengen. 

Tevens zal deze middag de installatie van de jeugdprinsengroep met de boerenkoolkranslegging plaatsvinden, en is er een gratis snoepkaart (2x ranja, 1x chips, 1x schmink) voor ieder deelnemend kind.

We hopen op veel enthousiaste aanmeldingen, zodat we er een gezellige, muzikale en carnavaleske middag van kunnen maken. Het jaar 2020 is voor Dommelbaorzedurp een jubileumjaar en dat willen we uitbundig vieren met de jeugd van Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Het motto voor 2020 luidt: “Al 66 jaor un wèrrum gevûûl”.

 

Voor aanmeldingen (vóór 24 januari) en eventuele vragen kun je terecht bij Lizet Kivit en Nicolette van der Velden via evenementen.dbd@gmail.com.

Graag tot ziens op zondag 9 februari!

Met carnavaleske groet,

De Evenementencommissie Dommelbaorzedurp