De Kinderoptocht

De Kinderoptocht wordt in carnavalsjaar 2024 georganiseerd door Stichting Jeugd en Jongeren Carnaval. De Kinderoptocht start op dinsdag 13 februari om 12.33 uur bij Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de Lidwinastraat, en zal via de Leeuwerikstraat, Gruttolaan, Molenrijnselaan, Jagersweg, Esscheweg, Jan van Speykstraat, Jan van Amstelstraat, Witte de Witstraat, W.J. van Ghendtstraat, Molenstraat en Brabantlaan weer terugkeren naar de Lidwinastraat. Meer informatie over deelnemen aan de Kinderoptocht vind je op de facebookpagina's van de JJ en de Jeugdprinsengroep Dommelbaorzedurp, en via www.jj-carnaval.nl. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve Baorskes en Baorzinnekes,

Dees jaor gaot alles anders en dat geldt ook voor de Kinderoptocht.

In 2020 werd door het slechte weer de Grote Optocht op carnavalszondag afgelast. Op de dinsdag ging deze alsnog door, samengevoegd met de Kinderoptocht. Een kleurrijke stoet grote en kleine Dommelbaorzedurpers trokken via een aangepaste route door het dorp. Deze combinatie werd door zowel de deelnemers als door de enthousiaste toeschouwers goed ontvangen. Daarom zullen we ook dit jaar de optochten samenvoegen en wel op zondag 19 februari.

Start Kinderoptocht op zondag 19 februari om 14.33 uur vanuit de Nieuwstraat
De Grote Optocht zal dit jaar gaan starten vanaf het Maurickplein om 13:33 uur. Als de Grote Optocht rond 14.33 uur vanuit de Vlierstraat rechtsaf gedraaid is richting Café de Klok zal deze hier even tot stilstand komen om de kinderen van de Kinderoptocht op een veilige manier vanuit de Nieuwstraat in te laten voegen. De Kinderoptocht gaat vanaf daar voorop in de stoet en de Grote Optocht sluit achter hen weer aan. Aangekomen bij het oude Raadhuis zal eerst de Kinderoptocht haar ronde maken over het Raadhuisplein. De kinderen zullen vervolgens opgevangen worden in de Kinderbak tegenover het oude Raadhuis. Op deze manier kunnen alle kinderen in een veilige omgeving de Grote Optocht voorbij zien komen.

Meedoen aan de Kinderoptocht
Meedoen aan de Kinderoptocht kan in je eentje maar natuurlijk ook samen met je vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, sportmaatjes, je dansgroep, met je BSO of met de hele school. Alles mag!!
Versier je fiets, tractor of bolderkar, maak je eigen kunstwerk, laat je fantasie de vrije loop. Natuurlijk mag je vader, moeder, opa of oma je helpen iets leuks te maken zodat JIJ de show steelt tijdens de Kinderoptocht. Het motto van dit jaar is : Dees jaor gaot alles anders

Route
De lengte en de route van de Kinderoptocht zijn afgestemd op kleine Baorzenvoetjes. De Kinderoptocht zal vertrekken om 14.33 uur vanaf de kruising Nieuwstraat/st. Elisabethstraat. We gaan dan via de St. Elisabethstraat-Kapellaan-Helvoirtseweg-Koestraat-Kloosterstraat-Vliertstraat-Leeuwensteinlaan naar het oude Raadhuis aan het Leeuwensteinplein. Hier kunnen jullie op een veilige manier in de Kinderbak de Grote Optocht voorbij zien komen, én voor iedere deelnemer is er dan een lekkere snoepzak!

De Zjurie zal jullie beoordelen op presentatie en originaliteit. Om 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de Lidwinastraat in Vught.

Wat moet je doen:
Op de website en in de Dommeldurper vind je een inschrijfformulier dat bestaat uit twee delen.
Deel 1 vul je in en plak je op een stuk stevig karton. Je maakt er een touwtje aan en draagt dit tijdens de optocht goed zichtbaar, zodat de Zjurie je/jullie naam goed kan lezen.
Deel 2 van het formulier vul je in, en lever je in bij één van de leden van de Evenementencommissie bij het startpunt in de Nieuwstraat. Zij zijn een half uur voor aanvang aanwezig en duidelijk herkenbaar.

Dit jaar zijn er twee categorieën:

  • Grote groepen (10 of meer kinderen)
  • Kleine loopgroepen (maximaal 9 kinderen of individuelen)

Groepen van meer dan 10 kinderen kunnen zich opgeven vóór 5 februari 2023 via optochten.dbd@gmail.com. Uiteraard mogen ook kleine groepen zich alvast opgeven.

Heb je nog vragen over de Kinderoptocht? Stuur dan een mailtje naar evenementen.dbd@gmail.com.

 

Tot zondag bij de Kinderoptocht!

Evenementencommissie Dommelbaorzedurp

 

(Let op: de Nieuwstraat zal vanaf 13.30 uur geheel afgesloten zijn voor verkeer zodat de kinderen veilig kunnen verzamelen en opstellen)