Grote Optocht Dommelbaorzedurp

De Grote Optocht en de Kinderoptocht 2023

Dees jaor gaot alles anders en dat geldt ook voor de Optocht en de Kinderoptocht.

In 2020 werd door het slechte weer de Grote Optocht op carnavalszondag afgelast. Op de dinsdag ging deze alsnog door, samengevoegd met de Kinderoptocht. Een kleurrijke stoet grote en kleine Dommelbaorzedurpers trokken via een aangepaste route door het dorp. Deze combinatie werd door zowel de deelnemers als door de enthousiaste toeschouwers goed ontvangen. Daarom zullen we ook dit jaar de optochten samenvoegen en wel op zondag 19 februari. Wij hopen dat wij u allemaal weer mogen begroeten als deelnemer of als toeschouwer. 

De Grote Optocht zal dit jaar gaan starten vanaf het Maurickplein om 13:33 uur. Via het Marktveld trekt de stoet voorbij alle cafés in het Vughtse centrum. Een groot rondje rondom de kerk zeg maar…

Als de Grote Optocht rond 14.33 uur vanuit de Vlierstraat rechtsaf gedraaid is richting Café de Klok zal deze hier even tot stilstand komen om de kinderen van de Kinderoptocht op een veilige manier vanuit de Nieuwstraat in te laten voegen. De Kinderoptocht gaat vanaf daar voorop in de stoet en de Grote Optocht sluit achter hen weer aan.

Aangekomen bij het oude Raadhuis zal eerst de Kinderoptocht haar ronde maken over het Raadhuisplein. De kinderen zullen vervolgens opgevangen worden in de Kinderbak tegenover het oude Raadhuis. Op deze manier kunnen alle kinderen in een veilige omgeving de Grote Optocht voorbij zien komen.

Onze Zjurie neemt haar taak zeer serieus in deze ludieke tijden en is reeds in retraite om tezamen de beoordelingscriteria te bespreken .In elke categorie worden prijzen verdeeld, waarbij de Zjurie vooral let op zaken als originaliteit, presentatie en uitvoering. 

De uitslag van de Grote Optocht is op zondagavond ná de uitreiking van d’n Bertus om 20.11 uur in Prinsenhof De Speeldoos.
De uitslag van de Kinderoptocht is op zondagmiddag om 17.00 uur in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de Lidwinastraat in Vught.

Wij verzoeken de Baorzen en Baorzinnen die langs de route wonen vriendelijk om rekening te houden met de optocht en om hun auto’s voor een dag ergens anders te parkeren.

Inschrijving Grote Optocht:

Iedereen die het leuk vindt kan meedoen aan de Grote Optocht. Inschrijven is gratis en het motto van dit jaar is: Dees jaor gaot alles anders

Er zijn drie categorieën:

  • wagens
  • grote loopgroepen (vanaf 10 en meer personen)
  • kleine loopgroepen (tot 10 personen)
     

Doe dees jaor eens anders en doe gezellig mee! Heb je nog vragen of wil je een inschrijfformulier? Stuur dan een mail naar de Optochtcommissie t.a.v. Jeroen van Dijk optochten.dbd@gmail.com. Je kunt het inschrijfformulier ook downloaden via www.dommelbaorzedurp.org. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 januari aanstaande. 

Met carnavaleske groet,
De Evenementencommissie
optochten.dbd@gmail.com

reglement en het inschrijfformulier.